Sistemi bozan Bakan, şimdi şikayet ediyor

Memur alımını, objektif personel alım sisteminin dışına çıkaran Hayati Yazıcı şimdi şikayet ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2013 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sistemi bozan Bakan, şimdi şikayet ediyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına memur alımı, bundan 2 yıl önce, merkezi memur alım sisteminin dışına çıkarılmıştı. Bakanlık, KHK ile yapılan düzenleme sonrasında, memur alımlarına yazılı sınava ilave olarak sözlü sınavı da eklemişti.

*Yazıcı: Personellerimiz ayrılıp başka kuruma gidiyor

2011 yılından bu yana, yapılan uygulamadaki haksızlıkları dile getirmeye çalışıyoruz.

Sözlü sınavın, işe ehil personel alımını engellediğini, liyakatsiz, torpilli kişilerin işe girmesine imkan tanıdığına dikkat çekiyoruz.

Ancak bunu bir siyasetçiye anlatmak çok zor, hele de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya anlatmak daha da zor.

Bakan Yazıcı geçtiğimiz günlerde, bozduğu sistemden şikayetçi oldu ve atanan personelin daha sonra merkezi KPSS tercih işlemlerine de katılarak, naklen ayrılmasının planlamayı bozmasından şikayetçi oldu.

Oysaki Bakan bey, bundan tam 1 yıl önce bu konudan şikayetçi olmuştu. Tıklayınız. Aradan geçen bunca zamana rağmen Bakan bey, hala ilgili kurumlarla sorunu çözmeye çalıştığını belirtmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hayırlı bir iş yapmak istiyorsa, önce kul hakkı yenilmesine imkan tanıyan sistemi ortadan kaldırmalıdır. Eğer merkezi atama sisteminin içine girilirse;
1- Naklen başka bir kuruma geçmek gibi bir sorun oluşmayacaktır.
2- Bakanın kendisi, müsteşarı, bürokratları, siyasetçileri, sendikacıları memur atamak için torpil yaptırmaya çalışmayacak, iş nerede aksıyor ise onu tespit edip sistemdeki sorunu çözecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber